לוחות קלקר דחוס הם הבסיס לייצור תעשייתי של מגוון פתרונות נוספים. ניתן להשתמש בלוחות המיוצרים מפוליסטירן מוקצף כדי לכסות את שטח הפנים של משטח הבנייה. מלבד בידוד טוב יותר, משטחי קלקר מאפשרים כיסוי רציף והם מסופקים במגוון סוגי צפיפות ומידות אורך.
משטחי קלקר כדאי לבחור לפי המאפיינים והמפרט הטכני המלא המתוארים על ידי היצרן. כך ניתן לדעת מראש מה הרוחב והעובי של כל משטח קלקר, מה ניתן לעשות איתו ולאן הוא מיועד מבחינת רמת הצפיפות הקיימת. מעבר לכך, צריך להשוות בין המשטחים כדי לאפשר איזון כמה שיותר טוב בין צרכי הבידוד הקיימים לבין המגבלות.
משטחי קלקר צריך לבחור רק אחרי שמתכננים בקפידה את הפרויקט. יש להתייחס לדוגמא לעלות הכספית ביחס לתקציב, לשטח הקיים מבחינת סוג האדמה ולמרחב או האסתטיקה. מטבע הדברים, יש הבדל בין משטחים המתאימים לבתים פרטיים לבין כאלה שמשולבים במוסדות לימוד או באולמות אירועים.
היתרון של משטח קלקר איכותי נובע מכך שהוא עשוי תערובת קלקר לבנייה. כמו כן, רצוי לבחור משטח שמסומן בנקודות צבעוניות וכך לדעת שהוא גם חזק וגם עומד בתקני הבנייה הירוקה. למעשה, תקנים אלו של בנייה ירוקה הם לעיתים קרובות מגבלה המשפיעה על אופי הפרויקט.
השוואה בין משטחי קלקר מבליטה את היתרונות של פתרון בידוד מתקדם מבוסס קלקר דחוס. אם המטרה העיקרית היא להשיג את הבידוד האידיאלי, אפשר להשתמש במשטחי קלקר כאלה כדי להבטיח מספר יתרונות:
היתרונות לא באים על חשבון מחיר אטרקטיבי. המחיר ההוגן של משטחים מן הסוג הזה הוא בעצמו סיבה מעולה לתת להם עדיפות, עוד לפני שנכנסים אל עובי הקורה ומסתכלים על התכונות מבחינת המפרט הטכני. יתרה על כך, ניתן להתייעץ עם בעלי מקצוע לגבי עוד סוגים של לוחות מבודדים וכך לענות על צרכים מיוחדים במבנים ובפרויקטים.
גובה, רוחב ועומק אמורים לתאר את הנתונים הכלליים על משטחים שונים. דרך נתונים אובייקטיבים אלו קל יותר לדעת באיזה סוג להתמקד ומה אפשר לעשות איתם.
במידה ומיישמים את הלוחות בקירות מצידם החיצוני ועל מנת להשיג בידוד תרמי למבנים, צריך לבחור בין השיטה שבה מיישמים את הלוח בעת יציקת הקירות לבין השיטה שבה מבצעים הדבקה מאוחרת. לשם השוואה, בקירות חוץ מצידם הפנימי הדרישות הן לעמידה בתקן 1920 והן נקבעות לפי חוזק הדבקות של מערכת הטיח.
מבחינת מחיר, כדאי להשוות בין מארזים של 1-50 משטחי קלקר כדי לחסוך בהוצאות. לאחר מכן מבררים איזה מוצרים עומדים בתקן ומהם זמני האספקה. מבחינת בידוד, בודקים איזה סוג של משטח מספק את ההתנגדות התרמית האידיאלית.
ארגזי קלקר מיועדים להפרדת רצפות מהקרקע. הם מיועדים למבנים המוקמים על קרקעות מסוג חרסית, או לכל אדמה שנוטה להתרחב ולהתכווץ בהתאם לשינוי ברמת הרטיבות והלחות של האדמה. כדי למנוע תזוזות חריפות מדי לאורך השנה, משתמשים בארגזי קלקר לבנייה ומונעים לחצים מיותרים על יסודות ושלד המבנה או חלילה היווצרות סדקים עמוקים, ניתוק ורפיון של מרצפות עם או בלי פגיעה בתשתיות וברכיבי הגמר.
ארגזי הפרדה, שמכונים גם ארגזי קלקר, מונעים את השפעת האדמה על המבנה ואפשר לבחור אותם לפי הייעוד. הם מגיעים עם מפרט גיאומטרי בהתאמה אישית לצרכי הלקוחות וגם מבחינה הנדסית ניתן להתאים אותם למאפייני הקרקע מצד אחד ולמאפייני המבנה מצד שני.
המפרט הגיאומטרי וההנדסי מראה את ההבדל בין ארגז חלול, כוכב, סכינים או ארגז צלעות. אפשרות אחרת היא לשלב בין הארגזים לבין תעלות קלקר, כדי להפריד קורות פלדה מהקרקע ועל מנת לשפר את ההפרדה הכוללת של הרצפה.
את סוג הארגז צריך לבחור לאחר השוואה יסודית בין הדגמים השונים, כמה פרמטרים שיכולים לסייע בהשוואה כזו:
עוד פתרון טוב שיכול לסייע לבחור ארגזי קלקר הוא לבדוק מראש איך מיישמים אותם. אם מכירים את הצעדים המרכזיים שאותם חייבים לבצע כדי ליישם סוגים שונים של ארגזי קלקר, סביר להניח שיהיה קל יותר להתאים אותם לצרכים.
בשלב הראשון מומלץ לחפור בקרקע לעומק זהה לגובה הרצפה פלוס גובה ארגזי ההפרדה. זה אומר שצריך לדעת באיזה ארגזי הפרדה משתמשים עוד לפני שמבצעים את החפירה, או לבצע התאמות בחפירה במידה ובוחרים קודם את הארגזים. בשלב הבא מניחים את הארגזים, מצמידים אותם ומכסים במדויק את כל שטח המבנה. בסוף פורסים יריעות ניילון על הארגזים, מניחים פלדת זיון ויוצקים את הרצפה.
אם רוצים לרכז את כל השאלות תחת קורת גג אחת ולהגדיל את הסיכוי לקבל תשובות אמינות ומוצרים מעולים, צריך לפנות אל חברה שמתמחה בכך. התייעצות איתנו עכשיו היא הצעד היחיד שמפריד בינך לבין ניצול כל היתרונות של משטחי וארגזי קלקר. אנו נעשה הכל על מנת לספק לך את המוצרים הטובים ביותר, במחירים משתלמים ובהתאמה אישית.
חפשו באתר